Google, Kendi Robot Şirketi Boston Dynamics’i Satabilir


Google ilgiyle takip edilen bu şirketini satmayı düşünüyormuş. 2013’te Google’ın bünyesine giren daha sonra Google’ın Alphabet çatısına girmesiyle X departmanının altında çalışmalarına devam eden şirketi, Youtube’a koyduğu robot videolarıyla epey ilgi çekmişti. O videolarda robotların hızlarını, tırmanma yeteneklerini ve dayanıklılıklarını sergileyen Boston Dynamics izleyen insanlar üzerinde hayranlığın yanı sıra korku da uyandırıyordu.

Geçenlerde, özel bir e-mail’in yanlışlıkla, şirket içinde dolanımıyla öğrenildiği öne sürülen bilgiye göre, Google şirketin insanlarda oluşturduğu korkudan çekiniyor. Ve yine geçenlerde insansı bir robotun, günümüzde insanların yaptığını işlerde çalışabildiğini gösteren bir çalışma paylaşan robot şirketi, insanların “Robotlar işlerimizi elimizden almaya geliyor” diye düşünmesine neden olmuştu.

Google’ın robot şirketini satmak istemesinin bir sebebi olarak da Boston Dynamics Google’a oldukça pahalıya mal olması olabilir diye düşünülmekte. Yıllardır araştırmalar yaparak, büyüleyici robotlar üreten şirket, henüz bu çalışmaları kazanca çevirebilmiş değil. Bir danışmanın Larry Page’e ilettiği söylenen e-mail’e göre de Boston Dynamics’in kayda değer bir gelir getirmesi için en az 10 yıl beklemesi gerekebiliyormuş. Google’ın 2015 sonunda açıkladığı rapora göre, çok düşük gelir getiren ar-ge çalışmalarına yıllık 3.5 milyar doların üzerinde para harcanıyormuş. Tüm bu giderler hesaba katıldığında, Google’ın bu robot zaafından vazgeçeceği iddia edilmekteymiş.

Abdulkadir

Internet guru. Proud Kpop lover. Gamer. History expert. Typical anime evangelist. Big boss at Mavililer. Friendly internet geek

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu