Geleceğin Yeni İletişim Sistemi



Ah 20. Yüzyıl ne güzel yıllar değil mi Oyun oynarken size söven yok ki daha onlar yok bi yüzyıla geçildiğinde dünyanın sonu geleceğini düşünmek güzel olmalı ya da korkunç. Gelmiş geçmiş en büyük siber suçların gerçekleştiği yüzyıl. Gerçi bizde hala Facebook hesabı hackleyen kardeşlerimiz var. Dünyadaki tüm bilgisayarların birbiriyle konuşabilmesi ihtimali bir de. Dur bi dakika bu zaten var.

O zamanlar bu uç bir hayal olsada şuan oluyor. İlk duyduğumda bende çok şaşırmıştım. Nası yani benim bilgisayarımla telefonum beraber benim dedikodumu yapabilirmi Kısmen yapabiliyor gelin açıklayayım.


Reklamcılık ikiye ayrılır klasik reklamcılık ve dijital olmak üzere. Dijital televizyon reklamlarıyla başlayan şuan bizi ayakta tutan internet reklamlarına kadar gidiyor. Reklamlar insanlar için yapılır. Bu yüzden temelinde insanı etkilemek vardır. İnsanı tanımadan etkilemek rastlantı sonucu olur.İnternet reklamcılığında çerezlerle birlikte kişiye özel reklamcılık sunuluyor. Bir ürüne baktıktan sonra girdiğiniz diğer sayfada bunun çıkmasının rastlantı olduğunu mu sanıyordunuz Üye olduğunuz siteler bile sizi üşenmeyin diye facebook ile twitter ile Google plus ile kaydettiğini mi sanıyordunuz Ancak zamanında internete sadece bilgisayarlarla giriyorduk şimdi telefon tablet saat hatta televizyonlarla bile giriyoruz. Buda kişiyi tam olarak tanıyamamayı sağlıyor. Bunu engellemek adına küçük bir yazılım yapmışlar. İnsanların kulağı en az 20 hertz en fazla 20 bin hertz duyuyor. Bunun dışındaki sesleri duyamıyor fakat bilgisayarlar bu sesleri çıkartabiliyor. Bizim küçük bilgisayarlarımız telefonlarımız büyükbaba olarak düşünülen kişisel bilgisayarlarımıza duyamayacağımız sesleri göndererek bizim ne tür şeyleri izlediğimizi veya hangi sitelere baktığımızı öğreniyor bunlarıda kullanıyor. Sinsice ama mantıklı. Özelliklede devletler birbirlerinin gizli bilgilerini öğrenmeye can attığı bu dönemde bir devlet bir devlete bir toplantının yemek menüsünü atarken bu yazılımı sıkıştırabilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu